4/01/2015

Kan Pluimplukkers zijn titel in de Ros Beiaard Cup verdedigen?

Vorig jaar eindigde er voor de eerste keer in de geschiedenis van de Ros Beiaard Cup een Belgische club op het hoogste schavotje. Ook dit jaar zijn De Pluimplukkers uit Gent de grote favoriet om de team cup mee naar huis te nemen.


Badminton is een individuele sport maar met de uitreiking van de Ros Beiaard Cup wil BC Oudegem de best presterende club op de Ros Beiaard Badminton Cup belonen. Mede hierdoor kon BC Oudegem tal van buitenlandse clubs naar Dendermonde lokken. Om de winnaar te bepalen werd een volledig reglement opgesteld dat je hier kan bekijken.

Naast de Pluimplukkers zijn er dit jaar geen uitgesproken favorieten. Van over de plas trekken BC Reading en BC Club Foot ten strijde. Vraag is of zij met hun relatief kleine selectie om de wint kunnen strijden. BC Reading deed het al in 2013 dus alles is mogelijk.


In totaal verwelkomen we spelers van maar liefst 41 verschillende clubs. Met 19 deelnemers behoort ook die andere grote Oost-Vlaamse club, Lokerse BC tot de outsiders. Brasschaat, De Mintons, Dijlevallei, BC United, DZ99 en Badminton Buggenhout vervolledigen de top van best vertegenwoordigde clubs. Van onze eigen club, BC Oudegem, nemen er 37 spelers deel. We hopen dat zij kunnen zorgen voor enkele individuele titels. In de team cup kan de organiserende club immers niet mee dingen naar de hoofd prijs.

Geen opmerkingen: