4/04/2012

BV Almere pakt de pole in de strijd om de Ros Beiaard Cup


Met 38 ingeschrevenen is uittredend winnaar, BV Almere, opnieuw de topfavoriet om de Ros Beiaard Cup binnen te halen. Dit is de trofee die de best presterende club op de Ros Beiaard Badminton Cup beloond met een beker en een geldprijs van 250 euro.
De grootste uitdaging komt net als de vorige jaren uit Nederlandse hoek. BV Deo was vorige jaar nieuw maar bevestigen dit jaar met 30 inschrijvingen. Benieuwd of zij beter kunnen doen dan de derde plek van vorig jaar. Een ander vaste waarde is BC Mix. Zij wonnen de eerste editie en sprokkelden daarna een pak ereplaatsen. Met 19 inschrijvingen wordt het voor hen een uitdaging om BV Almere bij te houden. In 2007 wonnen ze ook met 19 deelnemers, is dat een voorteken? Terug van weggeweest zijn BV Olympia ’56 en BC United. Deze bevriende clubs zijn met resp 18 en 16 deelnemers outsiders voor het eremetaal.
Uit Belgische hoek levert onze eigen club, BC Oudegem, het meeste inschrijvingen. Toch verwachten we niet dat de 35 deelnemers zullen zorgen voor het winnen van de prijzenpot. Deze eer zou wel eens weggelegd kunnen zijn voor onze vrienden van de Pluimplukkers. Een 21-koppige, kwalitatieve, groep zou hiervoor moeten zorgen. Andere outsiders zijn Dijlevallei (15), Wit-Wit (10), W&L (10), Blauput (10) en Denderleeuw (10).
Tijdens het tornooi zal je in de zaal en op de website regelmatig de tussenstand kunnen volgen.
Het volledige reglement kan je hieronder nog eens nalezen.

Geen opmerkingen: