4/21/2014

Persbericht: Resultaten 7e Ros Beiaard Badminton Cup

Gisteren werden de finales van de 7de Ros Beiaard Badminton Cup beslecht.

In het Heren Enkel A was Patrick Buhl, de jonge talentvolle Deen, de allerbeste. Hij naam in de finale duidelijk afstand van Marijn Put. In het Heren Dubbel A waren het diezelfde Put aan de zijde van de zeer sterke Nederlander Jim Middelburg die het laken naar zich toetrokken.  De winnares van het Dames Enkel A was Niningh Kustyaningsih, zij wist te winnen van ex Belgisch Kampioene Elke Biesbrouck. De Dames Dubbel A werd dan weer beslecht tussen Biesbrouck/Debbie Janssens en het Nederlandse koppel Linda Hoedemakers/Roxane Molenmakers. De Belgen trokken in 2 sets aan het langste eind. En in het Gemengd Dubbel A waren het Debbie Janssens aan de zijde van Leon Nottelman die de oppergaai afschoten. Zij wonnen van Marijn Put en Flore Vandenhoucke.

De uitschieter voor de organiserende club was de prestatie van Bart Roels. Door de aanpassingen aan het klassement zakte hij een 1 trapje naar B2. Hij schreef zich in, en won, waardoor hij duidelijk maakte dat hij na al die jaren - hij was de allereerste B1 van de club - nog niks van zijn intrinsieke klasse verloren was. Tom Verschraege wist aan de zijde van Pieter Jan Van Puyvelde ook de finale te bereiken van de Heren Dubbel B2, maar moest daarin de duimen leggen in 2 sets.

Het gehaalde niveau van de thuisclub werd ook onderstreept door het winnen van de teamcup, de trofee voor de best spelende club, waar een mooie geldprijs aan hangt. Maar door het reglement dat stipuleert dat de thuisclub deze trofee niet mag winnen gaat hij naar De Pluimplukkers, de 2de in de stand.

Alle winnaars en runner-ups vind je hier: http://badmintonvlaanderen.toernooi.nl/sport/winners.aspx?id=E1D0F94A-D862-442D-B17F-910B77450022

www.rosbeiaardbadmintoncup.be

Contact:
Gert Piqueur, tornooidirecteur en secretaris BC Oudegem, info@bcoudegem.be
Cedric Cooreman, pers en voorzitter BC Oudegem, cedric.cooreman@bcoudegem.be, 0472617088

Geen opmerkingen: