4/16/2014

Wie volgt Reading University op als winnaar van de Ros Beiaard Cup?

De Ros Beiaard Badminton Cup weet mede dankzij zijn team cup al jaren verschillende buitenlandse, vooral Nederlandse, badmintonclubs naar Dendermonde te lokken. Vorig jaar was het echter de Engelse club Reading Univerity die voor de eerste maal de beker kon winnen. Zij snoepten in extremis de eerste positie af van BC Pluimplukkers uit Gent.

Dit jaar verwachten we een open strijd. De grootste deelnemende Nederlandse clubs van de voorbije jaren, BV Deo en Almere zijn niet of heel beperkt aanwezig. Uit de top 3 van vorig jaar is Pluimplukkers opnieuw de club met het hoogste aantal deelnemers. Met 28 spelers tekenen zij present. Voor de uittredende winnaar, Reading, is enkel een outsiders rol weggelegd, zijn nemen deel met 10 spelers. Ook tweevoudig winnaar en nummer 3 van vorig jaar, BC Mixx uit Den Haag, telt een kleinere delegatie dan andere jaren. De grootste Nederlandse club is BC-United, zij nemen al voor de vijfde maal deel maar konden de prijs nog nooit winnen. Komt daar dit jaar verandering in? Met 15 deelnemers behoort ook Lokerse BC tot het kransje kanshebbers.

Naast de topfavorieten zijn er dit jaar een hele pak outsiders die met een 10-tal spelers naar de Ros Beiaard Badminton Cup afzakken. Zelfs met een eerder laag aantal deelnemers kan je nog hoge toppen scheren in het eindklassement. Het is bovendien ook uitkijken of de invoering van de nieuwe ranking een invloed zal hebben op de stand.

Kortom, het wordt een spannende editie. Zondag rond 18u kennen we de eindwinnaar.

Geen opmerkingen: