3/25/2010

BV Almere in pole position voor de Ros Beiaard Cup

Naast 30 individuele titels wordt er ook een prijs uitgereikt voor de best presterende club op de Ros Beiaard Badminton Cup. Deze club mag de Ros Beiaard Cup mee naar huis nemen en ontvangt een prijs van 250 euro.

De Ros Beiaard Badminton Cup lokt vooral Nederlandse clubs naar Dendermonde. Dit jaar is het niet anders. Niet minder dan 100 noorderburen zakken tijdens het paasweekend af naar Dendermonde.

Grote favoriet om de Ros Beiaard Cup te winnen is de uittredende kampioen, BV Almere. Zij vaardigen in hun 3e deelname een record delegatie af van 32 deelnemers. BC Mixx uit de buurt van Den Haag is er ook sinds de eerste editie bij. In 2007 veroverden zij met een beperkte delegatie de Cup. Dit jaar nemen 19 spelers van BC Mix deel. Sedert vorig jaar is er ook concurrentie bijgekomen van 2 bevriende clubs: Olympia '56 en DC United. Met respectievelijk 20 en 16 deelnemers maken zij ook een goede kans om de Ros Beiaard Badminton Cup te winnen.

De grootste challenger uit Belgiƫ is ongetwijfeld onze bevriende club, de Pluimplukkers uit Gentbrugge. Zij zakken met 20 spelers waaronder verschillende kandidaat winnaars af naar Dendermonde.

Geen opmerkingen: