3/22/2010

Persbericht: Ros Beiaard Badminton Cup in laatste rechte lijn

Iets minder dan 2 weken te gaan en de Ros Beiaard Badminton Cup, het grootste badmintontornooi van Vlaanderen, kan beginnen in de sporthal van Sint-Gillis-Dendermonde, tijdens het Paasweekend (3 en 4 april). Ondertussen zijn de inschrijvingen afgesloten en mogen we een prachtig deelnemersveld verwelkomen.

Bij de heren doet oa Yuhan Tan mee. Yuhan is drievoudig, en huidig, Belgisch kampioen. Bij de dames is het uitkijken naar de prestaties van Yuhan’s zus en Belgisch kampioene, Lianne Tan. Ook zij is een talent en de hoogst gerangschikte Belgische dame in de wereld (nr. 65). Ook in de herendubbel hebben we een deelnemersveld om u tegen te zeggen. De Vlaamse kampioenen, en beiden zijn nog maar 19 jaar, Freek Golinski en Matijs Dierickx zijn in de dubbel één van de favorieten. Dendermondenaar Matijs zal ook de kleuren van onze stad verdedigen. In het dames dubbel mogen we spektakel verwachten van Janne Elst en Jelske Snoeck, zij werden onlangs voor de eerste keer Belgisch kampioen in deze discipline. Alle deelnemers kan u hier http://www.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=AF6ED8EB-AEBB-4020-8E2A-99F4B6B9E19F vinden. Binnenkort verschijnen hier ook de volledige tabellen met de speeluren.
De Ros Beiaard Badminton Cup draait niet enkel om het sportieve. We zijn er trots op dat we onze stad kunnen bekendmaken bij zovele buitenlandse deelnemers. Er zijn deelnemers uit Engeland, Frankrijk en Nederland. Voor al deze mensen hebben we de Abdijschool afgehuurd zodat zij een slaapplaats dichtbij de sporthal hebben, een slaapplaats die ook nog eens gelegen is in het centrum van onze stad. Hierbij aansluitend zorgen we ook dit jaar weer voor een fuif op zaterdagavond. Deze zal doorgaan vanaf 22u in Den Helleput, een café gelegen op onze historische Grote Markt.
Toegang tot het tornooi is volledig gratis.
Wil u aanwezig zijn op het tornooi? U kan altijd langskomen op 3 (de voorrondes) en 4 (de finales) april, telkens van 9u ’s morgens. Op zaterdag gaan we door tot 22u, op zondag tot in de vroege namiddag. Plaats van gebeuren is de Sporthal in Sint-Gillis, Van Langenhovestraat 203, 9200 Dendermonde.
Wenst u meer informatie? U kan me altijd bereiken via mail (cedriccooreman@telenet.be, cedric@bcoudegem.be) of via telefoon (0472/61.70.88).

Geen opmerkingen: